torstai 9. helmikuuta 2012

Stockmannin tilinpäätöstiedote

Tänään tuli julki Stockmannin viimeisen neljänneksen lukuja ja koko vuoden tilinpäätöstiedote. Kurssireaktio oli ehkä yllättävänkin positiivinen, tällä hetkellä Stockmannin vaihdetumpi B-osake näyttää +11,56% tältä päivältä. Paneudutaan hieman lukuihin.

Stockmann iski pöytään kaikkien aikojen liikevaihtonsa, joka oli 2005,3milj.euroa vuodelta 2011. Kasvu jatkui hyvänä erityisesti ulkomailla, Venäjällä ja Baltiassa. Ruotsissa vuodesta 2012 on odotettavissa parempaa kuin 2011, hankintakapasiteetit Kaukoidän hankintamarkkinoilla ovat Stockmannin mukaan helpottuneet sekä raaka-aineiden että hankintahintojen hinnat ovat nyt tasaantuneet.

Myyntikatteet saivat osumaa pääasiassa hankintahintojen hintojen noususta, mutta jatkossa tämän ei pitäisi olla ongelma.

Seppälän liikevaihdon kasvulukemat olivat aika kovia, tammikuussa peräti 18,7% yhteensä. Lindex samalla ajalla 7,5% ja tavarataloryhmä 9,9%.

Näkymät ovat vielä toki epävarmat, niinkuin vähän kaikilla yhtiöllä, johtuen talouden jatkuvasta epävarmuudesta ja euroopan velkakriisin ratkaisemis-kysymyksestä johtuen. Hyvällä talouskehityksellä Stockmann kuitenkin ohjeistaa liikevaihdon ja liikevoiton kasvavan tänä vuonna.

Osinkoa on luvassa joidenkin pettymykseksi vain 50snt per osake, mutta minusta tuo on ihan järkevä ratkaisu jättää hieman rahaa jakamatta niin saadaan paremmin strategiakausi aluille eikä anneta velkaantumisasteen nousta.

''Tavoitetasomme on vuoden 2011 tulosta selvästi korkeammalla ja tähtäämmekin
pidemmällä aikavälillä merkittävään tulosparannukseen.''

Jo nyt saimme selviä viitteitä Stockmannin tulospotentiaalista vaikka strategiakausi on vasta aluillaan. Konsernin liikevaihto kasvoi 8.5% vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä, liikevoiton myös kasvaessa 48,5milj.e.(2010)  ->  59,3milj.e.(2011). Venäjältä on luvassa hyviä kasvulukuja jatkossakin, ainakin jos raaka-öljyn hinta ei laske merkittävästi. Nyt sitten tärkeintä on saada kannattavuusluvut mahdollisimman korkeiksi, niin saadaan hyvin kannattava ja kasvava osingon maksaja Stockmannista kasattua. :)

Stockmannin tilinpäätöstiedote kokonaisuudessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti