perjantai 17. helmikuuta 2012

Kukon näkemystä: Exel Composites & tilinpäätöstiedote

Exel Composites on kirjoittaman salkun suurin sijoitus markkinahinnalla mitattuna (noin 20% salkun arvosta). Exel Composites on houkutellut salkkuun pääasiassa loistavalla kannattavuudella, aina vaan parantuvalla vakavaraisuudella sekä kasvuluvuilla. Yhtiö on tappiollisesta urheiluliiketoiminnasta luopumalla saanut alulle jo monta vuotta jatkuneen loistavan trendin, jossa yhtiön kannattavuus, vakavaraisuus ja liikevaihto ovat kasvaneet upeasti. Liikevaihto on kyllä ottanut epävarmoilta markkinoilta välillä osuumaakin, mutta palannut aina markkinoiden järkiinnyttyä takaisin kasvulukemiin.

Exelin tuotteille on kysyntää, niitä käytetään muun muassa rakentamisessa, energia,-sähkö ja paperiteollisuudessa. Exelin tuotteiden kysynnän kasvua ajaavia asioita ovat muun muassa ympäristötietoisuuden kasvu, tuotteiden ylivertainen kestävyys sekä toimivuus. Uusia innovaatioita komposiitista tulee jatkuvasti. Asiakkaiden kanssa kehitettyjä sovelluksia on jo yli 1000, ja Exel jatkaa asiakaslähtöisen myynnin kehittämistä entisestään. Hyvä juttu.

Osakkeen arvostus on pitkään ollut alhainen P/E-luvulla mitattuna, ja kurssi on korjannut ylöspäin jo viimeiset kolme vuotta. Nousuvaraa löytyy mielestäni silti rutkasti enkä täten ole näillä näkymillä myymässä osakkeitani.

Yhtiön voi olettaa hyvän taloudellisen asemansa turvin tekevänsä yritysostoja, pultruusiomarkkinat ovat kovin hajanaiset vielä ja yhdentymistä tulee tapahtumaan. Alan markkinajohtajana Exel Composites on varmasti aktiivisena pelurina mukana.

Tilinpäätöstiedote tuli myös tänään Exeliltä, oman pääoman tuotto oli edelleen erinomaisella tasolla 14,9%, tosin siinä on pudotusta vuoden takaiseen, osa selittyy tietysti myös omavaraisuuasteen nousulla. Omavaraisuusaste on noussut 61,6%:ttiin, nettovelkaisuus on miinuksen puolella. Liikevaihto oli 19,3milj.euroa viimeisellä neljänneksellä liikevoiton ollessa 1,8milj.euroa. Loppuvuodella heikentynyt taloudellinen tilanne markkinoilla näkyi näin myös Exelissä. Tuttuun tyyliinsä Exel Compositesin johto ei maalaile erityisen ruusuisia tulevaisuuden näkymiä, vaan suhtautuu varauksella tulevaan.

Riskitekijöitä löytyy esimerkiksi heikentyvä taloudellinen tilanne markkinoilla,valtiovallan sääntely, kuten EU:n kiinalaiselle lasikuidulle asettama polkumyyntitulli on jo osoittanut ja haitannut yhtiön tuloksentekoa. Yhtiö kuitenkin on tehnyt toimenpiteitä asian eteen, muun muassa nostamalla tuotehintoja ja etsimällä uusia raaka-ainelähteitä. Muita riskitekijöitä ovat muun muassa erilaiset raaka-aineiden ja energiakustannusten nousu.

Osinkoa yhtiö jakaa 50senttiä osakkeelta, joka on aika tuhtia. Tuolla osingoilla Exel Composites näyttäisi kipuavan minun salkussani suurimmaksi osingon jakajaksi tänä keväänä.

Kaikenkaikkiaan hyvältä näyttää edelleen Exel Compositesin ja osakkeen kehityksen kannalta.

Tuore tilinpäätöstiedote tästä.
Jos kyseinen yhtiö on vieras, suosittelen tutustumaan. Exel Compositesin sijoittajasivut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti