maanantai 6. helmikuuta 2012

Nokia Lumia 800 - ensivaikutelmat

Tuli sitten hankittua tuo Nokia Lumia 800, ja on pakko myöntää olevani hyvin vaikuttunut. Vaikka blogin aiheena onkin osakesijoittaminen, niin liittyyhän Nokia Lumia 800 hyvin tärkeästi Nokiaan, joten ajattelin kertoa omat näkemykset laitteesta.

Puhelin toimii todella sujuvasti, näyttää upealta ja tuntuu hyvältä kädessä. Entisenä kännykkänä toimi melko peruspuhelin, eli Nokia X3-02. Erityisen vakuuttavaa tekoa on Lumian näyttö joka on varustettu muunmuassa Nokian ClearBlack-teknologialla, eli mustat värit ovat todellakin mustia, eivätkä vähän harmahtavia. Lisäksi näyttö on reunoilta kaarevaa, omaa myös Gorilla Glass-teknologian eli se on naarmuja-hylkivää. Avaimilla hieman testailinkin jo, ei naarmuja.


Ensi tunnelmat puhelimesta ovat upeat, erityisesti puhelimen/käyttöjärjestelmän helppokäyttöisyys ja nopeus, hienon ulkonäönsä ja näytönsä lisäksi ovat ne jotka kerää suurimmat kiitokset minulta näin ensivaikutelmilla. Kameraa en ole juuri päässyt testailemaan, mutta se vaikuttaisi hyvältä. Ei N8-veroiselta ilmeisesti kuitenkaan.

Muun muassa Windows Live Messenger ja Facebook-integraatiot Ihmiset-hubissa on mielestä erittäin onnistunut, se toimii jouhevasti, voin selailla vaikka IE:llä internettiä samalla kun olen kirjautunut näihin viestintäpalveluihin(Messenger, Facebook) tai/ja kuunnella musiikkia niin halutessani. Viestit tulevat näkyviin näytön yläosaan joten voin siitä lukea suoraan, tai klikata sitä ja nähdä viestin kokonaisuudessaan (jos on pitkä viesti) ja vastata välittömästi, sitten taas jatkaa missä olin. Nopeus ja vaivattomuus on sanoja joilla kuvailisin Lumian käyttämistä.

Puhelimesta löytyy myös Microsoft Office-ohjelmia, joihin pitää tutustua vielä tarkemmin. Sähköposti-toimintokin toimii parhaiten mitä olen nähnyt puhelimissa.

Huonoina puolina en ole juuri muuta vielä löytänyt kuin tuo usb-lataus kansi, joka on kovin heiveröisen oloinen. Lisäksi sovelluksia on Marketplacessa ilmeisesti kovin vähän, itse en pidä sitä silti suurena puutteena kun noita sovelluksia ei edellisissäkään puhelimissä juuri tullut käytettyä. Sovelluksia kaipaaville vaan tiedoksi, olen kuitenkin joitain sovelluksia jo ladannut ja ne näyttävät Windows Phone 7.5- käyttöjärjestelmässä yksinkertaisen tyylikkäiltä, ja toimivilta. TuneInRadio on tämän hetken oma suosikki-sovellus. Akku on myös kulunut aika nopeasti, mutta olen käyttänyt sen verran aktiivisesti laitetta että ei se ihmekään ole. Kyllä se ainakin 2 päivää pitäisi kestää vähäisellä käytöllä.

Kysymyksiä Lumiasta? Heitä kommentti!


Lumialla otettuja kuva (en koskenut asetuksiin, vaan oletusasetuksilla kuvailin hieman testiksi.)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti