torstai 2. helmikuuta 2012

Rautaruukin vuoro

Tänään oli jälleen monia tulosjulkistuksia pörssiyhtiöillä, niistä Rautaruukin, jota löytyy kirjoittajan salkusta, tilinpäätöstiedotteeseen nopea pieni katsaus.

2011 viimeisellä neljänneksellä liikevaihto kasvoi 12%, mutta liikevoitto oli -40meuria tappiolla, tulos ennen veroja -50meur. Tilausten kasvu oli vain 1%.
Koko vuonna 2011 liikevaihto kasvoi 15%, tulos ennen veroja 22meuria voitollinen.
Tilaukset koko vuotena kasvoi 15% -> viimeisellä neljänneksellä vain 1% kasvua edellisvuoteen.

''Arvio vuoden 2012 taloudellisesta kehityksestä
Liikevaihdon vuonna 2012 arvioidaan kasvavan noin 5 prosenttia. Vertailukelpoisen liikevoiton arvioidaan paranevan vuoteen 2011 verrattuna.''

Huonoa tulosjulkistuksessa oli:
- Tilausten kasvun hidastuminen loppuvuonna
- Velkaantuminen (omavaraisuusaste/nettovelkaantumisaste silti vielä erinomaisella/hyvällä tasolla.)
- Alhainen käyntiaste
- Korkeat raaka-ainekustannukset

Hyvää:
- Uusille markkinoille levittäytyminen etenee mukavan oloisesti
- 2012 näyttää lupaavammalta kuin 2011 näytti, ottaen huomioon kuitenkin mahdolliset lisääntyvät epävarmuudet markkinoilla

Kannattavuuden selvää parannusta odotellaan, muutoin ihan ok tulos vaikeissa markkinoissa jälleen kerran. Mitään erityisen hyvää vuotta ei ole ilmeisestikään odotettavissa Rautaruukin osalta tänäkään vuonna.

Osinkoa hallitus esittää jaettavaksi 50senttiä per osake. Osinkotuotoksi nykyhinnalla muodostuisi 5,8%. Kirjoittajan salkussa oleville ruukeille tuo % on 7,1%. Mukava osinko, kelpaa kyllä.

Rautaruukin tilinpäätöstiedote kokonaisuudessaan TÄTÄ klikkaamalla.

Blogin sisältöä ei pidä käsittää sijoitussuosituksiksi tai sijoitusneuvonnaksi. Blogin kirjoittaja ei vastaa blogisisällön perusteella tehdyistä tai tekemättä jätetyistä päätöksistä millään tavoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti