keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Panostajan osari

Takoman lisäksi Panostaja toi julki osavuosikatsauksen tänään. Takoma on Panostajan yksi tytäryhtiöistä, ja käsittelin Takoman osaria aikaisemmin tänään. Mutta nyt itse Panostajaan.

1.11.11-31.1.12 välisen ajan liikevaihto oli 42,2meuria, kasvua tässä 12% sekä liikevoiton osalta 0,9meuria, kasvua 23%. Kassavirta vahvistunut reilusti, sopivaista investointihalukkaalle Panostajalle. Tulokseen sisältyy n. 0.7meurin täydeltä kertaluonteisia kuluja/myyntitappioita. Omavaraisuusaste pudonnut yhden prosenttiyksikön verran.

Liikevaihto siis mukavassa nousussa, liikevoitto yhdessä kannattavuuden yms. kanssa vielä jynnää aika alhaalla, kasvua on odotettavissa erityisesti liikevaihdon osalta nimittäin:

Liikevaihdon kasvuksi koko tilikaudella Panostaja tarkentaa 7-14 prosenttia, liikevoiton ollessa samassa ohjeistuksessa kuin ennenkin eli liikevoiton arvellaan paranevan edellisestä tilikaudesta.

Uuden ohjeistuksen myötä liikevaihdon kasvuun siis kova luotto, mutta liikevoiton ei uskota ottavan samanlaista tuulta alleen. Takoma haittaa liikevoiton suotuisaa kehitystä tekemällä tappiota. Käännettäkään ei ole näkyvissä, kuin usvaisella merellä kulkee Takoma nyt. Tälle vuodelle on lupa odottaa parempaa, mutta tuleeko sitä? Rämpiminen näyttää jatkuvan, silti esimerkiksi muutama suurempi tilaus voisi tietty luoda uskoa.

Kopijyvä sekä Flexim Security purskuttavat eteenpäin vahvasti. Lisäarvologistiikka-segmentti oli myös hyvässä iskussa, muut segmentit pääasiassa junnailivat enemmän tai vähemmän paikallaan.

Muita positiivisia poimintoja osarista:
''Yrityskauppamarkkina on alkuvuoden 2012 hiljaisen alun jälkeen
piristynyt ja potentiaalisten kohteiden määrä on alkanut kasvaa ja positiivisen
talouskehityksen jatkuessa yrityskauppamarkkina vilkastunee kesää kohti.''
Lopputilikaudelle:
''Markkinoilla on edelleenkin
riittävästi mahdollisuuksia yritysostoihin ja Panostaja-konsernin
kasvustrategiaa on tarkoitus toteuttaa hallituilla yritysostoilla. Myös
joistain liiketoiminta-alueista luopumisia harkitaan, jotta pääomia voidaan
irrottaa uusiin hankkeisiin. ''

Tätä klikkaamalla osavuosikatsaukseen.

Eräs lukija olikin pyytänyt Panostajasta lähemmin minun näkemystä yhtiöstä, ja siihen olinkin valmistelemassa juttua jossa otin myös yhteyttä itse Panostajaan, mutta vielä ei ole vastausta kuulunut joten odotellaan vielä jahka se sieltä tulisi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti