lauantai 26. toukokuuta 2012

Salkun remontti jatkuu

Toukokuun puolen välin tienoilla jatkoin salkun remontin toteuttamista, eli osakepainon vähentämistä. Vähennyksen kohteina toimivat Ixonos sekä Takoma, joista Takoman määrää pudotettiin melkeen puolella ja Ixonosta hieman vähemmän. Takoma valikoitui sopivaksi kohteeksi myynnille, koska yhtiö ei ole kehittynyt tavoitteiden ja odotusten mukaisesti, vaan on lähinnä jatkanut tappion tekemistä ilman selviä merkkejä paremmasta. Ixonos sen sijaan pienenä yhtiönä on Nokian strategiamuutoksen jälkeen ollut epävarmassa tilassa, eikä tulevaisuus ole kovinkaan valoisa vieläkään, vaikkakin toivoa on.

Salkun uudet jakaumat ovat:

Exel Composites 23%
Panostaja 18%
Stockmann 17%
Nokia 13%
Rautaruukki 11%
Ixonos 10%
Takoma 8%

tiistai 1. toukokuuta 2012

Huhtikuun salkkuraportti

Huhtikuussa salkun tuotto oli vertailuindeksin, OMXH Capin mukaista. Aavistuksen päälle -6% oli arvonlasku. Laskua johti pääasiassa Nokia, muutoin ei suuria vaihteluja salkun osakkeiden arvoissa.


Glaston myytiin huhtikuun lopussa pois salkusta. Glastonin tilanne ei kauheasti ole parantunut, tarvitsisi markkinoiden kovaa luottamusta ja vahvaa taloussuhdannetta pienellä tuurilla avustettuna, jotta minä näkisin että Glastonissa olisi enemmän nousuvaraa kuin laskuvaraa.